Isala in Zwolle
Volledig scherm
Isala in Zwolle © Getty Images

Isala Zwolle kan alle hulp gebruiken en plaatst vacature

UpdateIn de strijd tegen het coronavirus kan Isala in Zwolle nu alle hulp gebruiken. Mensen die interesse hebben voor een baan als niet-verpleegkundige hulp worden op de website van het ziekenhuis uitgenodigd te solliciteren. 

Isala krijgt al veel hulpaanbiedingen van buiten af. Het ziekenhuis kan op dit moment de benodigde zorg en overige werkzaamheden nog uitvoeren met het eigen personeel. Wel zoekt Isala naar extra (specialistische) verpleegkundigen die tijdelijk vanwege de coronacrisis kunnen worden ingezet. 

Voor alle andere hulp heeft het een aparte sollicitatiebutton aangemaakt. Belangstellenden kunnen in een korte motivatiebrief laten weten welke werkzaamheden/functies zij zouden kunnen uitvoeren. Het kan om vrijwilligerswerk of om een betaalde functie gaan.

Isala-woordvoerder Agnus van Loenen zegt dat de vacature bedoeld is om voorbereid te zijn op wat komen gaat, een snelle toestroom van corona-patiënten. Ze wil dan snel een goede selectie kunnen maken van de hulp die van buitenaf aan het ziekenhuis wordt aangeboden. ,,Op dit moment kunnen we de zorg met eigen personeel aan, mocht dat anders worden dan kijken we hoe het eigen personeel zo goed en snel mogelijk ondersteund kan worden.’’  Zie ook:

https://isalawerkt.nl/vacature/69502/niet-verpleegkundige-hulp-ivm-coronacrisis

Nieuwe afdeling

Om de verwachte toestroom van corona-patiënten aan te kunnen richt Isala op dit moment een nieuwe afdeling in waar specialistische hulp in isolatie kan worden geboden. Sinds zaterdagmiddag is het aantal nieuwe patiënten op de speciale verpleegafdelingen met drie gestegen naar 37. Er liggen nu 10 corona-patiënten op de intensive care, dat waren er zaterdag nog 11. In Isala stierven tot nu toe 4 corona-slachtoffers, er kwamen geen nieuwe sterfgevallen bij. 26 Medewerkers zijn u besmet met het virus, dat zijn er vier meer dan zaterdag. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle