Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek waar Itoshii zat komt het nieuwe restaurant. © Google Streetview

Itoshii eruit, Wasabi erin, Zwolse ondernemer opent nieuw sushirestaurant

Hij had al een goedlopend sushirestaurant in Stadshagen en het Asian fusionrestaurant Uno aan de Nieuwe Markt in Zwolle is ook een blijvertje gebleken. Nu opent de Zwolse ondernemer Arian Yang samen met zijn broer een nieuw sushirestaurant in het stadscentrum: Wasabi. Het komt in plaats van Itoshii, dat de deuren sluit.

,,We gaan er 1 mei in om te verbouwen", zegt Yang desgevraagd. ,,Daar hebben we wel een maand voor uitgetrokken.” Hoe het eruit komt te zien wil hij nu nog niet kwijt. ,,Maar in principe blijft het wel hetzelfde soort concept als Itoshii was.” Opmerkelijk, want toen hij in 2015 Uno opende, wilde hij juist geen sushirestaurant zoals de anderen en koos voor een fusion met mediterraans eten.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle