Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek waar Itoshii zat komt het nieuwe restaurant. © Google Streetview

Itoshii eruit, Wasabi erin, Zwolse ondernemer opent nieuw sushirestaurant

Hij had al een goedlopend sushirestaurant in Stadshagen en het Asian fusionrestaurant Uno aan de Nieuwe Markt in Zwolle is ook een blijvertje gebleken. Nu opent de Zwolse ondernemer Arian Yang samen met zijn broer een nieuw sushirestaurant in het stadscentrum: Wasabi. Het komt in plaats van Itoshii, dat de deuren sluit.

,,We gaan er 1 mei in om te verbouwen", zegt Yang desgevraagd. ,,Daar hebben we wel een maand voor uitgetrokken.” Hoe het eruit komt te zien wil hij nu nog niet kwijt. ,,Maar in principe blijft het wel hetzelfde soort concept als Itoshii was.” Opmerkelijk, want toen hij in 2015 Uno opende, wilde hij juist geen sushirestaurant zoals de anderen en koos voor een fusion met mediterraans eten.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Zwolle