Jagers en bioboer openen vleeswinkel in Zwolle: ‘Minder vlees eten is onzin!’

VideoIn een periode waarin het RIVM adviseert minder vlees te eten en boeren onder druk staan om de veestapel flink te verkleinen, krijgt de Zwolse binnenstad de beschikking over een nieuwe vleeswinkel. Een samenwerking tussen jagers en een biologische boer. ,,Minder vlees eten is onzin!”

Bevlogen, hart voor de zaak, ze staan voor wat ze zeggen. ‘De slagerij is terug in de Zwolse binnenstad’, roepen ze maar al te graag. Jager & Boer, de nieuwe vleeswinkel op de Blijmarkt, bestierd door Emile Richter (43), Lisa Koers (30) en Jeroen Neimeijer (37). Twee Zwolse jagers en een biologisch boer uit Heino, die hun eigen vlees verkopen. Ze geloven in hun regioproducten. Vertellen graag over de beperkte uitstoot, het verkleinen van de keten, de duurzaamheid.

 1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
  PREMIUM
  video

  Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

  Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.
 2. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
  PREMIUM
  VIDEO

  Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

  Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle