Jarenlang geweld, vernedering en misbruik bij school voor speciaal onderwijs in Zwolle: ‘Verschrikkelijk’

VIDEOBinnen de Ambelt, school voor speciaal onderwijs, in Zwolle is jarenlang sprake geweest van vernedering en misbruik van of geweld tegen minstens drie leerlingen van destijds 8 tot 15 jaar. Dit duurde tot zeker in de jaren 90. ,,We zien een patroon.”

10 reacties

 • Tom Heemskerk

  8 maanden geleden
  Marc Lensink, is dat dan niet zo??
 • Jaap Wulp

  8 maanden geleden
  Schokkend om te lezen. Vind het heel vervelend voor de gene die dit hebben moeten meemaken. Heb me altijd veilig gevoeld en de docenten waar ik mee te maken heb gehad deden het allemaal goed ook onder druk.
 • Jan Eshuis

  8 maanden geleden
  Ik heb een abonnement op een regionale krant maar lees wel graag bepaalde artikelen na een tip van een abonnee mooi dat het kan.
 • Marc Lensink

  8 maanden geleden
  Laten we voorop stellen dat de meeste leerkrachten op deze school een pluim verdienen. Dit is gebeurd in de jaren 90 en dat is lang geleden. Dat maakt het niet minder erg maar de headline doet voorkomen dat het nu gebeurt.
 • Jan Van Opijnen

  8 maanden geleden
  Onze zoon is er nog helemaal kapot van.Heeft het er nog heel vaak over Dat ze daar http://mishandelde.Is nu inmiddels 37 jaar.
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.