De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die honderd jaar of langer bestaan, en die zich op hun terrein onderscheiden hebben.
Volledig scherm
De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die honderd jaar of langer bestaan, en die zich op hun terrein onderscheiden hebben. © Rinie Boon

Jarige zwemclub Swol 1894 in Zwolle krijgt Koninklijke Erepenning

Zwem- en waterpolovereniging SWOL 1894 heeft zaterdagmiddag de Koninklijke Erepenning gekregen uit handen van burgemeester Peter Snijders. De club viert dit weekeinde het 125-jarig bestaan met allerlei activiteiten.

De huidige vereniging is voortgekomen uit een combinatie van de Bad- en Zwemvereniging Zwartewater (BZZ) en de Zwolse Zwem- en Poloclub (ZZ&PC). De club heeft zo'n 600 leden in alle leeftijden.

De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die 100 jaar of langer bestaan, en die aantoonbaar van meerwaarde zijn op hun ‘vakgebied‘. Voor SWOL 1894 geldt dat zeker. Niet alleen richt de club zich op wedstrijd- en breedtesport in tal van categorieën, ook ontplooit de vereniging veel maatschappelijke activiteiten. Zoals de jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen en wedstrijden voor kinderen in het speciaal onderwijs of mensen met een beperking.

In samenwerking met indebuurt Zwolle