Je kan nu wandelen met een ecoloog door het bos van Zwolle: ‘Sta eens stil bij wat je ziet’

Met video,,De natuur is zoveel meer dan een plek om tot rust te komen’’, vindt de Zwolse ecoloog Etienne de Vries. Om dat te laten zien, organiseert hij samen met Wereld Natuurfonds wandelingen door het Engelse Werk in Zwolle. Deelname is gratis: je geeft wat je het waard vindt. De Vries geeft de Stentor alvast een voorproefje. ,,Sta eens stil bij wat je ziet.” 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. ‘Probleemscholier’ David (13) ontroert met rapper Rico bij Holland’s Got Talent: ‘Veel moeders moesten huilen’
  PREMIUM
  Met Video

  ‘Probleem­scho­lier’ David (13) ontroert met rapper Rico bij Holland’s Got Talent: ‘Veel moeders moesten huilen’

  David Kitoyan (13) zat in zijn jonge leven al op vier scholen. De Zwollenaar heeft concentratieproblemen en voelt zich niet altijd begrepen door leraren. Hij vroeg rapper Rico een tekst te schrijven over dat hij liever danst dan sommen oplost. Met de rapper onverwachts aan zijn zijde, stalen ze de show bij zijn auditie bij Holland’s Got Talent.