Fedde Bakker staat weer achter de bar van café Tagrijn. ,,Het is echt nog de puntjes op de i zetten."
Volledig scherm
PREMIUM
Fedde Bakker staat weer achter de bar van café Tagrijn. ,,Het is echt nog de puntjes op de i zetten." © Frans Paalman

Je kan weer een biertje drinken in Zwolse café de Tagrijn, dat jaar geleden afbrandde: ‘Het klopt weer’

Het Zwolse café de Tagrijn opent vandaag weer in zijn oorspronkelijke pand. Dat brandde een jaar geleden vrijwel volledig uit. Uitbater Fedde Bakker is euforisch, en trekt zijn traditionele zwartleren schort eindelijk weer aan. Maar er is één zorg. ,,Ik ben bang voor een stormloop.” 

0 reacties

 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  36

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”
 2. Deze voetbalvereniging, kinderboerderij en scoutinggroep hebben de beste initiatieven om een rookvrije generatie te creëren

  Deze voetbalver­e­ni­ging, kinderboer­de­rij en scouting­groep hebben de beste initiatie­ven om een rookvrije generatie te creëren

  Voor hun initiatieven om te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien, hebben drie organisaties in de GGD-regio IJsselland vandaag een Rookvrije Generatie Award ontvangen. De eerste plaats is voor voetbalvereniging Wilsum in Kampen, de tweede plaats voor kinderboerderij Samenzóo in Staphorst en de derde plaats voor waterscoutinggroep Christofoor Zeeverkenners in Zwolle.