Jelle (31) uit Zwolle bedenkt oprolbaar zonnetapijt: ‘Ineens viel het kwartje’

videoJelle Hilarius is uitvinder van het zonnetapijt dat je kunt uitrollen over kunstgrasvelden op het moment dat niemand er speelt. Op die stille momenten leveren ze zonneenergie op. Hij staat aan de vooravond van de grote uitrol. Hoe hij op het idee kwam? Nou, gewoon: ,,Ineens viel bij mij het kwartje.”           

Kunstgrasvelden baden zestig procent van de tijd in de zon. Ongebruikt. Geen speler in de buurt. Sportpark op slot. Doodzonde, vindt de Zwolse topvolleyballer, uitvinder en ondernemer Jelle Hilarius (31). Dus ontwikkelt hij een levensgroot zonnetapijt dat je kunt uitrollen. Hij is er al een paar jaar mee bezig en ‘er moet nog veel gebeuren’. Maar, belooft hij: ,,In mei zijn we zover, dan is de grote presentatie.” 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle