Na een ereronde op Jumping Amsterdam gaat De Sjiem met pensioen. De schimmel zou op Hemelvaart 33 zijn geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een ereronde op Jumping Amsterdam gaat De Sjiem met pensioen. De schimmel zou op Hemelvaart 33 zijn geworden. © Arnd Bronkhorst/Brunopress/de Stentor

Jeroen Dubbeldam laat zijn springpaard De Sjiem inslapen: ‘Met hem had ik meer dan met menig mens’

1989-2022Vijf dagen voor springpaard De Sjiem 33 jaar zou worden, sterft de winnaar van Olympisch goud. Ruiter Jeroen Dubbeldam moet de schimmel laten inslapen. „Met hem had ik meer dan met menig mens.”

2 reacties

 • Elly Verrips

  1 maand geleden
  Dit is absoluut een dreun voor hem. Zijn gezin vroeger bestond uit zeer warm kloppende paardenharten.Van zijn vader Luut heb ik in Zwolle op de Agnietenberg nog paardrijlessen gehad en een zeer betrouwbaar Fries paard van hem gekocht. Deze mensen hadden geen paarden maar waren paarden.Veel sterkte Jeroen.
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Hoe verdrietig en pijnlijk ook, het is een daad van liefde; voorkomen dat je dier lang lijdt. Alles afgewogen en besloten om dat prachtige dier te laten gaan. Naar de wijde paardenhemel... in liefdevolle herinnering.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  37

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”