Een jongen met een knuffelbeer in een speelkamer van een jeugdhulpverleningscentrum. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jongen met een knuffelbeer in een speelkamer van een jeugdhulpverleningscentrum. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Jeugdbescherming Overijssel maakt zich zorgen om grotere vraag om hulp wegens coronaregels

Jeugdbescherming Overijssel verwacht een toename van zorgvraag als gevolg van de coronamaatregelen. Jeugdzorgorganisatie Trias in Zwolle merkt nu al dat gezinnen hulp zoeken die dat voor de corona-uitbraak niet deden. Met het wegvallen van school, sport en verenigingen raken gezinnen in de knel. Jeugdbescherming Overijssel maakt zich zorgen.

Zorgverleners die zich richten op kinderen en jongeren hebben de afgelopen weken in razend tempo moeten inspringen op de beperkingen als gevolg van het coronavirus. Persoonlijk contact is nauwelijks mogelijk, dus wordt veel gebruik gemaakt van (beeld)bellen. Tegelijkertijd worden jongeren en groepsleiders in gezinsvervangende woningen beperkt in hun bewegingsvrijheid.

  1. Keolis heeft OM ingelicht over vermeende busfraude: ‘Alleen onregelmatigheden bij buurtbussen’
    live

    Keolis heeft OM ingelicht over vermeende busfraude: ‘Alleen onregelma­tig­he­den bij buurtbus­sen’

    Vervoerder Keolis heeft bij het Openbaar Ministerie melding gemaakt van vermeende fraude bij een mega-aanbesteding in de regio. Het vervoersbedrijf stelt dat er dubieuze ‘verklaringen’ zijn opgedoken rond accu’s van bestelde elektrische bussen en de levering van buurtbussen. De vervoerder ontkent dat er onregelmatigheden zijn met de levering van het overgrote deel grotere bussen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle