Volledig scherm
De sportzaal in de WRZV-hallen. © eigen foto

Jo van Marle-toernooi keert terug in de WRZV-hallen

Terug van weggeweest: het Jo van Marle-toernooi in de WRZV-hallen. Het voetbalevenement wordt na drie jaar afwezigheid weer in de Zwolse sportaccommodatie gehouden.

De wedstrijden van het toernooi - vernoemd naar voetballer Jo van Marle - werden vanaf het begin afgewerkt in de WRZV-hallen, maar daar kwam in 2016 een einde aan. De zaal was verouderd, de kleedkamers achterhaald. Daarom besloot de de Zwolse federatie van voetbalverenigingen het eindejaarstoernooi te verplaatsen naar het Landstede Sportcentrum.

IJsselcup

In de tussentijd is in de WRZV-hallen een nieuw, concurrerend toernooi opgezet voor regionale amateurteams: de IJsselcup. Ook clubs buiten Zwolle mogen daar aan meedoen. Dat evenement blijft bestaan, maar wordt verschoven naar een andere datum.

Het Jo van Marle-toernooi wordt gespeeld in de periode tussen kerst en oud en nieuw. Alle Zwolse clubs mogen daar aan deelnemen. Afgelopen winter werd er vanwege ‘organisatorische redenen’ een streep gezet door het evenement. De komende maanden wordt meer bekend over onder meer de speeldata van de editie van 2019.

In samenwerking met indebuurt Zwolle