John Visscher (49).
Volledig scherm
John Visscher (49). © Eigen foto

John Visscher uit Zwolle overlijdt een dag voordat hij Abraham ziet: werk van stichting gaat door

Na een jarenlange strijd tegen darmkanker is vandaag Zwollenaar John Visscher overleden. Precies een dag voor zijn vijftigste verjaardag. Zijn stichting JohnStrijd zamelt geld in voor gezinnen die te maken krijgen met extra kosten door kanker.

Johns vrouw en drie dochters hebben vanochtend het overlijden bekend gemaakt via Facebook. Het afscheid komt na ‘een hele heftige periode’, schrijven zij. Visscher wordt herinnerd als ‘onze lieve, onvergetelijke, krachtige John. Onze ongelooflijke sterke, fantastische papa!’. De uitvaart vindt plaats in besloten kring.

John Visscher (links) met zijn gezin: echtgenote Gea en dochters Maureen, Manouk en Zara.
Volledig scherm
John Visscher (links) met zijn gezin: echtgenote Gea en dochters Maureen, Manouk en Zara. © Eigen foto

Kwaliteit

In 2010 werd bij hem kanker geconstateerd. Toen genezing niet mogelijk bleek, ging hij voor kwaliteit van leven. Daarom week hij uit naar Frankfurt voor een zogeheten TACP-behandeling. Hij zou opnieuw naar Duitsland voor vervolgbehandelingen. Maar daarvoor was hij al teveel verzwakt.

Stichting

Een jaar geleden werd de Stichting JohnStrijd in het leven geroepen. De familie meldt: ,,Wat zijn we er trots op dat we in zijn naam de stichting JohnStrijd voortzetten zodat we hulp kunnen bieden aan gezinnen die met dezelfde strijd, die kanker heet, te maken hebben.’’ 

De stichting helpt bij extra kosten als gevolg van behandelingen, medicijnen en verminderde inkomsten. ‘Wij gaan voor kwaliteit van leven, op elk mogelijke manier’, schrijft de stichting op de site. Het werk gaat dus door. Ook tijdens de Halve Marathon van Zwolle, op 15 juni, halen lopers opnieuw geld op voor de stichting.

Meer informatie over de stichting via https://johnstrijd.nl

John Visscher (49).
Volledig scherm
John Visscher (49). © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle