Jolanda was op haar 8ste slimmer dan haar ouders: ‘Ze wisten niet hoe ze voor me moesten zorgen’

videoJolanda Doornbos (38) uit Zwolle groeide op bij twee verstandelijk beperkte ouders en dat liet diepe sporen na. Voor haar eigen verwerking en om anderen te helpen, schrijft ze een boek over haar leven. ,,Ik begrijp dat gezegd wordt dat sommige mensen geen kinderen mogen krijgen. Maar ik ben blij dat ik er ben.”

7 reacties

 • Riet Schut

  1 jaar geleden
  Wat een moedige dochter ben je.... Je hebt zo gestuurd op het goede... En als beloning heb je alsnog je moeder gekregen.... Wat fijn
 • L.J.H. Jonkeren

  1 jaar geleden
  Verstandelijk beperkte mensen kunnen geen kinderen opvoeden zoals het moet zijn. Het gaat niet om recht op kinderen maar om rechten van het kind op een goede opvoeding. In dit soort situaties zou er veel meer begeleiding moeten zijn.
 • Pavla Janssen

  1 jaar geleden
  Julius Bruins wat jij hier schrijft is echt ongelooflijk. Als jij je kinderen zo opvoed, man man. Ze hebben ook recht net als jij ook al zijn ze anders. Het is met veel kinderen goed gekomen en dat lees je hier. Niet alleen in deze verhaal maar ook echt met andere mensen. Hoe vaak zie je niet normale mensen kinderen hebben die geen goede opvoeding hebben? Veel vaker dan met deze mensen. Dan is er helemaal niemand meer op de wereld als iedereen diet wat jij zegt!!. Triest ben jij.
 • Mariël Ottens

  1 jaar geleden
  Wat een mooie vrouw. Ondanks alles voel je gewoon de liefde voor haar ouders. Ik lees nooit dit soort boeken maar ik denk dat ik deze wil lezen.
 • Adrie Vaarkamp

  1 jaar geleden
  Indrukwekkend verhaal Jolanda. Spreekt veel wilskracht uit. Fijn dat je andere mensen/kinderen kunt helpen en prachtig dat je ondanks alles je moeder een beter leven geeft. Mooi mens!
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.
 2. Waarom Monica haar 17-jarige dochter liet steriliseren: ‘Een verdrietige dag, maar een goed besluit’
  PREMIUM

  Waarom Monica haar 17-jarige dochter liet sterilise­ren: ‘Een verdrieti­ge dag, maar een goed besluit’

  Vrouwen die ongeschikt zijn als moeder zouden verplicht gesteriliseerd moeten worden, zeiden experts begin deze week in dit pleidooi. Monica Sluiseman uit Deventer, moeder van een dochter met het syndroom van Down, koos er samen met haar man voor haar dochter op 17-jarige leeftijd te laten steriliseren. ,,Het is onze verantwoordelijkheid haar te beschermen. Ook tegen zwangerschap.’’