Zwollenaren Rob en Thirza Tichelaar liggen nu nog op de beoogde plek voor een vluchtelingenschip. Daar moeten ze weg, waarnaartoe is zeer de vraag.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwollenaren Rob en Thirza Tichelaar liggen nu nog op de beoogde plek voor een vluchtelingenschip. Daar moeten ze weg, waarnaartoe is zeer de vraag. © Frans Paalman

Jong gezin weigert plaats te maken voor asielboot in Zwolle: ‘Dit is mijn wijk’

De komst van een vluchtelingenschip naar de Prinses Margriethaven in Zwolle, komende maandag, heeft gevolgen voor een aantal schippers die hier hun thuishaven hebben. Zoals Rob Tichelaar en zijn gezin. Hij is het niet eens met het besluit van de burgemeester en weigert vooralsnog plaats te maken.

105 reacties

 • Koop van Setten

  1 maand geleden
  Asielzoekers kunnen beter in het westen opgevangen worden. Daar vallen ze niet op tussen alle andere buitenlanders, plus dat wanneer ze hier mogen blijven ze toch vaak kiezen om daar te wonen.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Jammer en kwetsend voor Nederlanders dat zo,n boot met mensen uit den vreemde zonder enige toekomst en laag tot niet geschoold,de maatschappij komen verrijken,ik vraag me af wat ze hier komen doen,ik vind het allemaal best maar werken zal het nooit
 • arjan kok

  1 maand geleden
  Daniel De Boer Vergeet je nou hier niet dat iedereen met een religie die niet westers is tegen homos zijn . En nou ga je een andere groep daar verantwoordelijk voor stellen. Hoe onlogisch is dat zeg.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Terecht dat hij geen plaats maakt voor vreemdelingen,het is ons land,gasten zijn welkom op onze condities ,het moet niet gekker worden,Nederland is er voor Ons en Van ons
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Wilma, ik vind het ook te ver gaan dat er landen zijn waar je je geaardheid niet vrij kan tonen, of waar je je mening niet mag geven. Maar ja, wat kunnen wij anders doen dan die mensen maar opvangen.