Volledig scherm
De Twistvlietbrug © Google Streetview

Jongen in Zwolle bedreigd met mes en ziekenhuis in geslagen

Op de Twistvlietbrug in de wijk Stadshagen in Zwolle is een jongen bedreigd met een vlindermes en geslagen. Het slachtoffer heeft meerdere klappen op zijn hoofd gekregen waarna hij naar het ziekenhuis moest om gehecht te worden, dat laat Politie Zwolle weten via Facebook.

Het geweldsincident gebeurde zaterdagavond rond 22.15 uur. Volgens de politie reden de verdachte(n) in een groep van minimaal acht tot tien personen.

Ze fietsen allemaal in de richting van de wijk Holtenbroek. ‘Ze hadden kennelijk de gehele weg nodig om naast elkaar te fietsen’, schrijft Politie Zwolle.

De verdachte had een donkergroene jas met capuchon aan, een donkerkleurige trui met capuchon en zwarte broek met gaten op de knie. Hij sprak Nederlands en heeft zwart gemillimeterd haar. De man heeft een licht getinte huidskleur en is 1,75m lang. Hij is 15 á 17 jaar oud en heeft een normaal postuur.

Het vlindermes dat gebruikt is om het slachtoffer te bedreigen viel op, doordat het kleurrijk was.

Getuige gezocht

Na het incident is het slachtoffer geholpen door een persoon die een doekje regelde voor het slachtoffer. De politie komt graag met deze getuige in contact.

In samenwerking met indebuurt Zwolle