Jools Holland
Volledig scherm
PREMIUM
Jools Holland © Erik Krebbers

Jools Holland: ‘Boogiewoogie gentleman’ in Odeon in Zwolle

VideoJools Holland komt met een intieme band naar Zwolle. Drie zangeressen, een drummer en Jools zelf, dat is alles. ,,De muziek wint dan aan kracht", vertelt hij. ,,Zo kom je tot de essentie."

Jools Holland
Volledig scherm
Jools Holland © Erik Krebbers

Jools Holland kleedt zich niet alleen als een gentleman, hij gedraagt zich ook zo. De bandleider, pianist en tv-presentator is altijd goedgemanierd en juist daarom vindt Jools het zo vervelend dat hij de tijd uit het oog verloren heeft. Tot driemaal toe excuseert hij zich voor zijn onachtzaamheid. Door zijn toedoen vindt het gesprek een uur later plaats dan afgesproken. Berouwvol informeert hij of de conversatie alsnog doorgang kan vinden.
Het is de omgekeerde wereld. De gastheer van het invloedrijke muziekprogramma Later... with Jools Holland, waarin 's werelds grootste rocksterren over de vloer komen, vraagt of de interviewer tijd voor hem wil vrij maken. Het moet niet nog gekker worden. Terwijl hij per telefoon zijn verhaal doet, reist Holland van Newcastle naar Glasgow. De presentator met de markante stem is op weg naar het volgende optreden met zijn twintig koppen tellende Rhythm & Blues Orchestra.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle