Van links naar rechts genomineerden Annelies Maas, Roland Kortenhorst, Arjan Boeve, Robert Kosse, Dirk van de Worp, Johan van Marle en Nathalie Beck (namens BlueM).
Volledig scherm
Van links naar rechts genomineerden Annelies Maas, Roland Kortenhorst, Arjan Boeve, Robert Kosse, Dirk van de Worp, Johan van Marle en Nathalie Beck (namens BlueM). © Regio Zwolle Congres

Jort Kelder maakt Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 bekend

De Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 wordt op donderdag 13 december bekendgemaakt in Theater De Spiegel in Zwolle. Dat gebeurt tijdens het zevende Regio Zwolle Congres. Televisiepersoonlijkheid Jort Kelder fungeert als dagvoorzitter.

Pierre Satink (partner bij Baker Tilly Berk) is voorzitter van Stichting Metropool Regio Zwolle, de organisatie achter het congres. Hij noemt zowel de verkiezing als het congres toonaangevend in een regio die zich inmiddels verder buiten Zwolle uitstrekt. ,,Hoogeveen is bijvoorbeeld de 21ste gemeente die zich bij ons aansluit. Het idee om middels een congres krachten te bundelen in een sterke, economische regio wordt dus steeds breder gedragen. Dat blijkt ook uit het aantal deelnemers dat zich inmiddels heeft aangemeld: meer dan achthonderd.''

Het economisch gebied van de regio Zwolle volgens Stichting Metropool Zwolle.
Volledig scherm
Het economisch gebied van de regio Zwolle volgens Stichting Metropool Zwolle. © Regio Zwolle Congres

Deelnemende gemeenten binnen Stichting Metropool Zwolle en regionale ondernemersverenigingen hebben gezamenlijk meer dan honderd ondernemers voorgedragen voor de titels Ondernemer- en Starter van het Jaar Regio Zwolle 2018. In beide categorieën zijn drie kanshebbers overgebleven.

Voor de titel Ondernemer van het Jaar zijn dat Johan van Marle van Uitgekookt uit IJsselmuiden, Fokke Jan Middendorp van BlueM uit Zwolle en Robert Kosse van Move4Mobile uit Gramsbergen. Winnaar wordt de ondernemer die volgens een vakjury en de congresgangers het best scoort op ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio Zwolle, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De drie genomineerden voor de titel Starter van het Jaar zijn Arjan Boeve van Brandglass, Dirk van de Worp van Peppergym en Annelies Maas en Roland Kortenhorst van Medical Precision (allen uit Zwolle). Het congres heeft als thema Technologisering als Kans. Hoofdsprekers zijn ASML-topman Frits van Hout en Ferenc van Damme (communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar provincie Overijssel).

In samenwerking met indebuurt Zwolle