Tineke van Wilgenburg is eigenaar van Burg Bieren uit Ermelo en vreest voor de gevolgen van de accijnsverhoging.
Volledig scherm
PREMIUM
Tineke van Wilgenburg is eigenaar van Burg Bieren uit Ermelo en vreest voor de gevolgen van de accijnsverhoging. © Ruben Schipper Fotografie

Jouw lokaal gebrouwen biertje wordt flink duurder: ‘Een harde klap’

Voor dat unieke en lokaal gebrouwen biertje zal je vanaf 2023 dieper in de buidel moeten tasten. Als het aan staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief ligt, moeten de kleine Nederlandse brouwerijen binnenkort net zoveel accijns betalen als de grote spelers in de biersector. ,,Een harde klap’’, zegt brouwer Kasper Katuin uit Nagele.

3 reacties

  • J Zorg

    2 weken geleden
    Toch waren de biertjes van een kleine Brouwer altijd al duur of duurder dan de grotere Brouwer. Dus altijd meer verdiend aan de mindere accijns. Maarja zoals altijd moet de consument het voelen.
  • evert koekkoek

    2 weken geleden
    Ik snap dat wel. Als er straks helemaal geen sigaretten, tabak, shag en andere rookwaren verkocht mogen worden komt er minder accijns binnen. Logisch dat dit gecompenseerd wordt met een accijnsverhoging waar uiteindelijk de kleine brouwers de dupe van zijn. Leg deze belastingdruk neer bij de grote brouwers, dat levert verhoudingsgewijs gezien veel meer op.
  • Hans Voskamp

    2 weken geleden
    Gelijke monniken, gelijke kappen.