Volledig scherm
Jumbo-supermarkt in de Zwolse Wijk Assendorp is wegens verbouwing tijdelijk dicht. © In De Buurt Zwolle

Jumbo Assendorp weer verbouwd, drie dagen dicht

Amper drie jaar na de verbouwing van de Jumbo-supermarkt in de Zwolse wijk Assendorp, gaat de buurtsuper alweer op de schop. Tot en met woensdag is de winkel gesloten, donderdagochtend om 08.00 uur kunnen Assendorpers er weer terecht.

De buurtsuper sloot zondagavond de deuren voor een complete verbouwing. Een groot deel van de schappen was toen al leeg, (beperkt houdbare) producten werden met korting aangeboden om de winkel ‘op te schonen'. 

‘Uit ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek kwam naar voren dat de doorstroom in de winkel verbeterd kon worden', meldt Jeske Bleeker van Jumbo Supermarkten B.V. ‘Dit betekent dat de routing aangepast wordt, door koelmeubels en schappen te verplaatsen. We kijken bij Jumbo per winkel naar het marktgebied, om de invulling van de betreffende winkel en het assortiment zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Wanneer winkels toe zijn aan een vernieuwing of verbouwing, worden deze wensen hierin meegenomen’.

Upgrade

Eind 2016 heropende de buurtsuper al eens met een toen ‘volledig nieuw supermarktconcept’: een foodcorner, verse pizza’s, sushi en veel biologische producten. Het was toen de eerste nieuwe Jumbo in Nederland met dat concept. Vooral de ‘upgrade’ van de versafdelingen in de supermarkt was de invloed van het destijds door Jumbo overgenomen La Place, zei Jumbodirecteur Colette Cloosterman-Van Eerd. Zij zag vooral een trend in het ‘ready-to-eat’-assortiment. “Producten die deels al zijn voorbereid of die snel klaargemaakt kunnen worden.”

Daar zou verder weinig verandering in komen, volgens Jumbo. Wel is de afgelopen weken al een aantal schappen verhoogd. ‘Dit doen we om meer assortiment aan te kunnen bieden en staat los van de verbouwing', aldus Bleeker.

Dichte deur

Niet iedereen had de verbouwingsaankondigingen meegekregen, maandag stonden verschillende klanten tot hun verbazing voor een dichte deur. 'Donderdagochtend gaat de winkel weer open', meldt Bleeker.

In samenwerking met indebuurt Zwolle