De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied. © Martijn Kleingeerts (Twitter)

Justitie nog maanden bezig met illegale bruiloft Zwolle

Het Openbaar Ministerie verwacht nog zeker twee maanden bezig te zijn met het onderzoek naar een bruiloft in een natuurgebied bij Zwolle. De provincie Overijssel bracht de schade aan het gebied bij de Noorderkolk in kaart en droeg de zaak over aan justitie.

 1. Loco-burgemeester sprak op omstreden bruiloft in natuurgebied Zwolle: ‘Stom van mij’
  PREMIUM

  Lo­co-burgemees­ter sprak op omstreden bruiloft in natuurge­bied Zwolle: ‘Stom van mij’

  Loco-burgemeester René de Heer van Zwolle was eind juni een van de zeventig à tachtig gasten op het trouwfeest in de Noorderkolk. Gemeente en provincie onderzoeken stappen, omdat het feest in een beschermd natuurgebied nooit had mogen plaatsvinden. ,,Stom van mij’’, zegt De Heer, die als privépersoon te gast was. Natuurorganisaties dringen aan op sancties richting het bruidspaar. ,,Hier moet je niet mee weg kunnen komen.’’
 2. OM onderzoekt illegale bruiloft in Zwolle, gemeente belooft betere handhaving

  OM onderzoekt illegale bruiloft in Zwolle, gemeente belooft betere handhaving

  Het dagelijks bestuur van Zwolle gaat toezicht en handhaving beter op orde brengen. Dat werd maandagavond duidelijk in een pittig raadsdebat dat tot diep in de nacht doorging. Aanleiding was de bruiloft in een natuurgebied die daar willens en wetens zonder vergunningen werd gehouden. Loco-burgemeester René de Heer speechte op het feest en kwam maandag met een zeer persoonlijke uitleg die door de gemeenteraad werd gewaardeerd. Duidelijk werd ook dat het Openbaar Ministerie onderzoekt of het bruidspaar kan worden vervolgd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"
  Play

  Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"

 2. Rick Hammink raakte gewond door een carbidkanon
  Play

  Rick Hammink raakte gewond door een carbidka­non