De schietpartij op de Wijheseweg vond plaats in april 2016. Emin Z. werd geraakt, maar ontsnapte aan de dood.
Volledig scherm
PREMIUM
De schietpartij op de Wijheseweg vond plaats in april 2016. Emin Z. werd geraakt, maar ontsnapte aan de dood. © News United / Stefan Verkerk | Frans Paalman

Justitie wil De Surinamer drie jaar achter tralies voor dubbele liquidatiepoging Zwolse drugsoorlog

De Zwolse broers Emin en Ali Z. rijden in 2016 net Zwolle binnen, wanneer ze vanuit een passerende auto worden beschoten. Ze overleven de moordaanslag ternauwernood. Justitie weet het zeker: de schutter is Abas M. en naast hem zit Julian M., alias De Surinamer, achter het stuur. Tegen de ontkennende Julian M. (nu 25) is vandaag 3 jaar cel geëist voor deze dubbele moordpoging.

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.