Ruim 20 miljoen prikken zijn inmiddels in Nederland gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 20 miljoen prikken zijn inmiddels in Nederland gezet. © Archief

KAART I Meeste volwassenen in Salland en Achterhoek volledig gevaccineerd, Flevoland en Biblebelt blijven achter: kijk hier hoe het bij jou is

Het gros van de volwassenen in deze regio is inmiddels volledig gevaccineerd tegen corona. Met name in Salland en de Achterhoek gaat het hard en komen inwoners in grote aantallen opdagen bij de priklocaties van de GGD.

 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  10

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.
 2. In een IJsselderby waarin van alles gebeurt, drukt GA Eagles rivaal PEC Zwolle dieper in de zorgen
  wedstrijdverslag

  In een IJsselder­by waarin van alles gebeurt, drukt GA Eagles rivaal PEC Zwolle dieper in de zorgen

  Vuurwerk, stoeltjes op het veld, korte staking, een penalty en toen toch weer niet: lang gebeurde er van alles in de 104de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, maar zaten daar geen doelpunten tussen. Tot een kwartier voor tijd. Juist in een fase waarin PEC wat sterker werd na een moeizame eerste helft, sloeg GA Eagles via invaller Giannis Botos toe. De 1-0 winst tegen de eeuwige rivaal drukt PEC tot aan de schouders het sportieve moeras in.