Kabaal in Zwolle bij horecaprotest, ondernemers in de regio sluiten om acht uur gelaten de deuren

VIDEOMet grote tegenzin sloten de horeca in onze regio vanavond om 8 uur de deuren. Toch verliepen de door nieuwe coronamaatregelen vervroegde sluitingen gemoedelijk. In Zwolle gingen horecaondernemers en gasten met potten, pannen en deksels de straat op met een duidelijk doel: volledige compensatie. Een doel wat volgens sommige uitbaters bereikt is.

5 reacties

 • B. Veerman

  2 maanden geleden
  Jammer dat ze niet de ballen hadden om de juiste keuze te maken al zal dat ook wel onder dwang van die onsympathieke kwal Snijders gebeurt zijn. De horeca is niet verantwoordelijk voor het groeiende aantal besmetting dus het is belachelijk dat de horeca constant gestraft blijft worden.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Alleen als iedereen solidair is en gezamenlijk besluit om deze overtrokken maatregelen naast zich neer te leggen komen we ooit uit deze crisis. Want als er geen draagvlak meer is dan staat de overheid machteloos. Het moet voor iedereen nu onderhand wel duidelijk zijn dat al deze maatregelen echt niet gaan helpen en het middel vele malen erger is geworden dan de kwaal. Je hoeft alleen maar naar andere landen te kijken (met Australië als absoluut spookbeeld) om in te zien dat dit fout gaat lopen!
 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Het was dus pure bluf van onder meer de Hetebrij om toch geopend te blijven. Hun principes hielden geen stand.
 • wilma siefers

  2 maanden geleden
  Ben het met je eens Zwijnenberg. Iedereen roept dat ze alles onder controle hebben en dat het niet aan hun ligt dat Corona niet onder controle is. Maar het is er wel…. Dat de horeca niet blij is dat snap ik ook wel. Maar we moeten met zijn allen wel Corona de wereld uithelpen en dat bereiken we, denk ik, niet door met zijn allen gezellig bij elkaar te kruipen in de kroeg of bij sportwedstrijden. Nu moet je wel code laten zien maar of dal altijd gebeurt bij grote evenementen?
 • Robert Zwijnenberg

  2 maanden geleden
  Ik begrijp het protest, alhoewel onterecht. Niet de regering, maar de burgers hebben gezorgd voor deze lockdown. Blij dat andere kroegen in de omliggende gemeenten wel gehoor hebben gegeven aan de noodzaak om deze pandemie onder controle te krijgen. Jammer van Breda, deze kroegen dienen wat mij betreft de rest van het jaar gesloten worden en de steun van de regering, lees burgers, terug betalen. Per direct.