Volledig scherm
PREMIUM
VVD-fractievoorzitter Thom van Campen aan het woord tijdens het raadsdebat over de bruiloft in de Noorderkolk. © Frans Paalman

‘Kafkaiaans debat’ over een bruiloft in Zwolle die nooit gehouden had mogen worden

videoHet Openbaar Ministerie onderzoekt of een Zwols echtpaar kan worden vervolgd voor het houden van een illegaal trouwfeest. Het huwelijk in een natuurgebied bij Zwolle werd willens en wetens zonder vergunning gehouden en deed de afgelopen maanden veel stof opwaaien. Wethouders René de Heer (VVD) en William Dogger (Swollwacht) hebben zich maandagavond verantwoord in een raadsdebat dat tot diep in de nacht duurde.

Zowel de plechtigheid als het feest vonden op 29 juni plaats op een landtong in de Noorderkolk bij het Zwarte Water. Bij de gemeente was in 2018 geïnformeerd of dit mocht, maar die liet toen weten dat dit niet zou worden toegestaan. Toch zette het bruidspaar door en werd wethouder en loco-burgemeester De Heer gevraagd als een van de bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand. Tijdens het feest trokken de politie en gemeentelijke boa’s ter plaatse, maar zij grepen niet in. Achteraf is gehandhaafd middels een stevig gesprek met het bruidspaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle