Frank Futselaar (SP) stopt na de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar als SP-Kamerlid. Hij gaat weer lesgeven op het Saxion. ,,Ik heb het onderwijs best erg gemist.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Futselaar (SP) stopt na de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar als SP-Kamerlid. Hij gaat weer lesgeven op het Saxion. ,,Ik heb het onderwijs best erg gemist.’’ © Frans Paalman

Kamerleden stoppen niet vaak vrijwillig, maar Frank Futselaar uit Zwolle doet dat wel: ‘Ik kende diepe ergernis’

InterviewFrank Futselaar (41) had niet zoveel zin in dit interview. Een halfuur voor aanvang vroeg hij nog of het écht door moest gaan. Het is illustrerend voor zijn zelfgekozen afscheid als Kamerlid. De Zwolse SP’er is geen mediaman. Een lach redt het interview. 

 1. Opvolger van IJsselhallen mag geen eiland worden: Zwolle zoekt aantrekkelijke routes vanaf station en stad (misschien zelfs per watertaxi)
  PREMIUM

  Opvolger van IJsselhal­len mag geen eiland worden: Zwolle zoekt aantrekke­lij­ke routes vanaf station en stad (misschien zelfs per watertaxi)

  Twaalf minuten. Zo lang doet de Zwolse evenementenwethouder Monique Schuttenbeld erover om van de Hofvlietvilla aan de rand van de binnenstad naar de opvolger van de IJsselhallen te lopen. Vanaf het station duurt het nog langer. Op dit moment zijn het niet bepaald inspirerende routes naar Voorsterpoort. Dat moet anders. Hoe? Met kunst, historie of zelfs een watertaxi.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Video van de Dag | ’s Avonds vuurwerk en scheldkanonnades, dag erop broodje kroket. ‘Het raakt ze’

  Video van de Dag | ’s Avonds vuurwerk en scheldka­non­na­des, dag erop broodje kroket. ‘Het raakt ze’

  26 januari
 2. Politie toont beelden relschoppers in Opsporing Verzocht
  Play

  Politie toont beelden relschop­pers in Opsporing Verzocht