Schoolgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolgebouw van de Ambelt aan de Herfterlaan. © Frans Paalman

Kamervragen over thuiszittende kinderen door wachtlijst bij de Ambelt in Zwolle: ‘Onacceptabel’

,,Onacceptabel”, zegt PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop over dat tientallen kinderen thuiszitten door een wachtlijst voor speciaal onderwijs bij de Ambelt in Zwolle. Hij wil van de minister weten wat er tegen gedaan kan worden. Scholen denken dat een oplossing niet eenvoudig is. ,,Geld is niet het grootste knelpunt.”

5 reacties

 • Diana Van De Maat

  1 maand geleden
  Als scholen niet eens doorgeven aan het samenwerkingsverband dat er een thuiszitter is maar wel het geld ontvangen voor de leerling .Hoe willen we dan cijvers weten. In zwolle zijn ze daar goed in.
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af wie er aan de basis heeft gestaan van de afbraak van het onderwijsstelsel en megabezuinigingen heft doorgevoerd. Was dat niet de PvdA?
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  We weten al jaren dat het Passend Onderwijs, als de gedane beloften over leerkrachtondersteuners/klassenassisten en groepsgrootte niet worden waargemaakt, niet kan slagen. Leuk bedacht achter een bureau op een ministerie of in een universiteit, maar doe het maar eens in een groep kinderen, waarvan de ouders verwachten dat ze minimaal naar het HBO gaan. Wie heeft dan het meeste recht op extra aandacht? Geef dus niet de hardwerkende leerkrachten de schuld van de kwaliteit van het onderwijs.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Wordt tijd dat de PvdA de publicaties van de ministeries eens gaar lezen. Volgens zo’n publicatie zijn er 9100 full time leerkrachten tekort bij het basisonderwijs. Grootste tekorten bij het speciaal onderwijs. Kom eens met een oplossing i.p.v. vragen naar de bekende weg.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Goedkoop scoren van de Hoop PVDA die even vergeet dat het ook Asscher van de PVDA was die verantwoordelijk was voor de mega bezuinigen. Bovendien is deze ellende bij de PVDA al jaren bekend en niemand heeft een poot uitgestoken, waarschijnlijk was Kuiken te druk met haar nieuwe vriend Klaver.
 1. Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoekers: ‘Dat we vluchtelingen blijven opvangen staat vast’
  PREMIUM
  30

  Zwolle wil mening van inwoners over opvang asielzoe­kers: ‘Dat we vluchtelin­gen blijven opvangen staat vast’

  In het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg in Zwolle worden vanaf 1 juli tot het eind van het jaar 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen opgevangen. Op 26 juni beginnen voorbereidende werkzaamheden in het hotel. Vijf dagen eerder is er een inloopbijeenkomst voor de buurt. Maar de gemeente Zwolle wil met al haar inwoners in gesprek over de opvang van asielzoekers en begint daar morgenavond mee.
  Zwolle