Buschauffeurs van Keolis moeten van de  voorzieningenrechter hun plas nog even ophouden omdat er al een bodemprocedure was aangespannen door de Ondernemingsraad tegen hun werkgever over te korte plaspauzes.
Volledig scherm
Buschauffeurs van Keolis moeten van de voorzieningenrechter hun plas nog even ophouden omdat er al een bodemprocedure was aangespannen door de Ondernemingsraad tegen hun werkgever over te korte plaspauzes. © Shutterstock

Keolis-chauffeurs moeten hun plas nog even ophouden van de rechter

Buschauffeurs van Keolis moeten hun plas nog even ophouden. Dat is het gevolg van een uitspraak in een kortgeding dat de Ondernemingsraad (OR) van het vervoersbedrijf aanspande tegen Keolis. Daarin eiste de OR dat het huidige diensttijdenrooster nietig wordt verklaard vanwege een tekort aan plaspauzes.

  1. Teruggekeerde Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’
    PREMIUM

    Terugge­keer­de Maikel van der Werff ziet zichzelf niet als de verlosser: ‘Maar ik kan PEC zeker wat bieden’

    De 32-jarige Maikel van der Werff, die vrijdag na 6,5 jaar terugkeerde bij PEC, ziet zichzelf niet als de verlosser. Maar met zijn ervaring, geldingsdrang en gedrevenheid moet de centrale verdediger, die een contract tekende voor de rest van het seizoen, wel in staat zijn om de Zwolse eredivisionist wat meer lucht en vertrouwen te geven. ,,Het voelde meteen goed.”