Keolis geeft fout toe na ongeluk met lijnbus op A28 bij Zwolle: ‘Passagiers hadden ter plekke nagekeken moeten worden’

videoNa het busongeluk vrijdagochtend op de A28 bij Zwolle zijn meer dat twintig buspassagiers vertrokken van de plek van het ongeluk zonder dat ze door medisch personeel zijn nagekeken. Dat is tegen het veiligheidsprotocol.

Woordvoerder Lotte Hendriksen van moederbedrijf Keolis Nederland zegt dat na een ongeluk de passagiers moeten worden opgevangen door een hulpdienst en nagekeken.

Volledig scherm
Lijnbus 200 van Syntus Gelderland botste vrijdagmorgen op een vrachtwagen op de A28 bij Zwolle. © Stefan Verkerk

Vrijdagmorgen botste de Syntus-bus 200 van Elburg naar Zwolle op de A28 bij Hattemerbroek met volle vaart tegen een vrachtwagen. De weg moest enkele uren worden afgesloten. Er waren twee lichtgewonden, een inzittende en de buschauffeur. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Niet gedwongen

Vlak na het ongeluk passeerde een andere Syntus-lijnbus. Die nam de ruim twintig andere inzittenden mee naar Zwolle. Hendriksen: ,,Dat is niet volgens het protocol gegaan, maar de passagiers hebben zelf die keuze gemaakt. Ze zijn niet door de chauffeur gedwongen om in te stappen. Hij heeft die hulp aangeboden.’’ De woordvoerder zegt dat het vervoerbedrijf gaat onderzoeken of de chauffeurs niet voldoende bekend zijn met het protocol.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (33%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (51%)
  • Het maakt mij niks uit. (16%)
4055 stemmen