Een trein van Keolis in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein van Keolis in Zwolle. © Frans Paalman

Keolis zet extra personeel in tijdens risicotijden op de lijnen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen

Vervoersmaatschappij Keolis gaat van donderdag tot en met zaterdag vaker veiligheidspersoneel inzetten op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Dit is de uitkomst van een overleg met vakbond BOA ACP. 

Vakbonden trokken vorig jaar aan de bel over de veiligheid van Keolis-personeel in treinen. Aanleiding was onder meer de zware mishandeling van een medewerker, vorig jaar april in Borne. Daarop besloot de provincie Overijssel extra geld uit te trekken, zodat Keolis naar eigen inzicht 4 fte bovenop de normale bezetting kan inzetten. Die extra krachten werden incidenteel ingezet.

  1. Corona-update | Herman (99) mag voor zijn verjaardag volgende week geen zaaltje afhuren, jongeren bekeurd in Dedemsvaart
    VIDEO

    Corona-update | Herman (99) mag voor zijn verjaardag volgende week geen zaaltje afhuren, jongeren bekeurd in Dedems­vaart

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle