De Eben-Haëzerkerk (rechts) en Verrijzeniskerk (CGK Zwolle) zijn het met elkaar oneens over de rol van homo’s en vrouwen in de kerk. Een scheuring dreigt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eben-Haëzerkerk (rechts) en Verrijzeniskerk (CGK Zwolle) zijn het met elkaar oneens over de rol van homo’s en vrouwen in de kerk. Een scheuring dreigt. © Wilbert Bijzitter/Frans Paalman

Kerkbreuk in Zwolle dichterbij door rol homo’s en vrouwen: ‘Praten is zinloos’

Na jaren van praten zijn Christelijke Gereformeerde Kerken in Zwolle en omgeving het over één ding eens: ze zijn en worden het niet allemaal eens over een vrouwen- en homostandpunt. De kerken staken gesprekken, doen alleen het hoogst noodzakelijke nog samen en vestigen hun hoop op de landelijke kerkvergadering. Een kerkbreuk komt zo een stap dichterbij.

41 reacties

 • Henk Koops

  3 maanden geleden
  Heeft dhr. H.van Dijk, zich wel eens afgevraagd hoe het hem zou vergaan als hij in een Moslim gezin was geboren, zou hij dan alle Christenen ongelovigen noemen? Ik voel mij nog christen, maar ben in mijn leven door diepe dalen gegaan, maar juist mensen als meneer van Dijk, die niet verder kijken dan hun religie -neus lang is, brengen mij verder uit mijn geloofs evenwicht! Het is triest om te lezen dat er nog steeds mensen zijn, waardoor oorlogen zij ontstaan en die zeggen niet te twijfelen!!!
 • Arend Van Faassen

  4 maanden geleden
  Mensen, mensen, zou iemand die in een bepaalde kring geweigerd wordt, nu echt staan te springen om daar lid te worden? Dat er in openbare functies niet gekeken mag worden naar iemands geaardheid of man/vrouw is logisch. Maar zaken waar iemand vrijwillig aan mee wil doen, last ze het zelf beslissen. Er zijn vast ook wel kerken waar je wel welkom bent als je zo graag bij een kerk wilt horen.
 • Johannes van Dijk

  4 maanden geleden
  @Riet Pluim, nee het verbaasd me niks, als christenen aan de kant worden gezet. En ik heb het niet over discrimineren van homo,s en alles wat daarbij hoort. Ik zeg: met respect als je naaste behandelen. Maar zij mogen niet deelnemen aan het Heilig Avondmaal. Dat is het punt van discussie. Geen homo huwelijken, geen vrouwen in het ambt. Praat niet recht wat krom is aub. Er is een duidelijke scheppingsorde. God schiep man én vrouw. Houden zo. Punt.
 • Riet Pluim

  4 maanden geleden
  @Hans van Dijk Dat er in Nederland vrijheid van godsdienst is, wil nog niet zeggen dat we christenen ook stemrecht moeten geven. Vind je dit schokkend? Snap je nu hoe je zelf overkomt? Je zet de deur open voor willekeur. Als jij je het recht voorbehoudt om vrouwen en homo's te discrimineren, moet je niet vreemd opkijken als anderen zich het recht voorbehouden om jou te discrimineren.
 • Johannes van Dijk

  4 maanden geleden
  F.Dijkstra, als er in Gods woord gesproken word over, vrouwen die een belangrijke rol hadden, wil dat nog niet zeggen dat zij een kerkelijk ambt mogen bekleden. Als wij Lhbti mensen met respect dienen te behandelen, wil dat nog niet zeggen dat zij deel mogen nemen aan het Avondmaal. Lees het formulier zonder concessies. Als een Schotse man een rok (kilt) draagt, mag hij daarmee nog niet op een dames toilet. Duidelijk zo?