Volledig scherm
© Thinkstock

Kerstmarkt voor Zwolse minima: alles gratis

Cadeautjes, kleding en spulletjes om je huis in kerstsfeer te brengen. En dat allemaal gratis. De stichting Buiten de Boot in Zwolle houdt dit jaar voor het eerst een kerstmarkt voor minima. 

,,Je merkt dat er rond Sinterklaas heel veel initiatieven zijn voor mensen die weinig te besteden hebben", zegt Eline van 't Noordende van de stichting. ,,Maar ook rond kerst willen mensen graag nieuwe kleding en iets voor onder de kerstboom. Met deze kerstmarkt willen we daaraan tegemoet komen. We hebben een grote partij nieuwe kleding en heel veel goede tweedehands kleding waar mensen wat van kunnen uitzoeken. Ook zijn er allerlei cadeautjes voor kinderen en gebruikt speelgoed dat nog in goede staat is. Verder maken we het gezellig met allerlei kraampjes met hapjes en drankjes.” De markt is op 15 december van 14-16 uur bij BVA Auctions aan de Marsweg 4.

Vrijwilligers

Verschillende winkels, verenigingen en particulieren leveren de spulletjes. De Stichting Buiten de Boot is nog op zoek naar vrijwilligers die kraampjes willen bemannen. Zij kunnen zich melden via de Facebookpagina Gratis kerstmarkt Zwolle. 

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle