De audities voor het theaterspektakel werden in de Oude Statenzaal in Zwolle gehouden. Foto Frans Paalman Zwolle © 2018
Volledig scherm
De audities voor het theaterspektakel werden in de Oude Statenzaal in Zwolle gehouden. Foto Frans Paalman Zwolle © 2018 © Frans Paalman

Kick-off van 'De Wilde Deerne' in Academiehuis Grote Kerk

Muziektheaterspektakel 'De Wilde Deerne' krijgt een kick-off met boekpresentatie, optredens en presentatie van de cast. Op vrijdagavond 6 april presenteert de Zwolse Stadsproductie het theaterprogramma in het Academie Huis in de Grote Kerk.

De grote stadsproductie van regisseur Ko van den Bosch en producent Boudewijn Koops gaat ruim een maand later, op 11 mei, in première in de IJsselhallen.

Op 6 april wordt al een voorproefje gegeven in een avondvullend programma. Dan wordt onder meer het boek 'Het Wolfsmeisje’ van historicus Wim Coster gelanceerd, evenals de speciaal gebrouwen ‘Wilde Deerne Bieren’ van Bierbrouwerij Hettinga. Ook is er de primeur van de titel-track van de voorstelling door Zwolse singer-songwriter Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters, de presentatie van de cast en een overweging van stadspastor Mariska van Beusichem. Optredens zijn er van Aïrto, Roots Rising, Muppetstuff en de organist van de Grote Kerk Toon Hagen. 

De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.de wildedeerne.nl/kick-off.

Wolfsmeisje

De muziektheaterproductie gaat over het Wolfsmeisje Anna Maria Jennaert, ook wel bekend als ‘De Wilde Deerne’. Ze werd exact 300 jaar geleden herenigd met haar moeder nadat zij 17 jaar eerder was ontvoerd uit Antwerpen en lange tijd had doorgebracht in de bossen rond Zwolle. Het verwilderde meisje werd destijds wereldnieuws. 

De Zwolse Stadsproductie produceert de kick-off in samenwerking met onder meer horecaevenementenorganisatie HESZ en uitgeverij Balans. Het wordt mogelijk gemaakt dankzij Het Zwolle Fonds. Kaarten voor De Wilde Deerne zijn verkrijgbaar via www.dewildedeerne.nl, de Zwolse Theaters en de Nationale Theaterkassa.

In samenwerking met indebuurt Zwolle