De eitjes, in de mand, zijn vrijdagmorgen aangeboden aan medewerkers van de Nieuwe Haven. Links Jevan Nanninga, rechts Yvette van Daelen.
Volledig scherm
De eitjes, in de mand, zijn vrijdagmorgen aangeboden aan medewerkers van de Nieuwe Haven. Links Jevan Nanninga, rechts Yvette van Daelen. © Frans Paalman

Kilo’s aan paaseitjes voor Zwolse ouderen

Bewoners van de Zwolse woonzorgcentra de Nieuwe Haven en de Molenhof kunnen de komende dagen regelmatig een traktatie van chocolade verwachten. Bij beide instellingen is vrijdag circa 15 kilo aan paaseitjes afgeleverd in een grote mand.

De donatie komt van de Zwolse bedrijven HiTecs en WOODselect. ,,Wij geven onze medewerkers met Pasen altijd wat eitjes. Het leek ons goed om juist nu ook wat voor de ouderen te doen, daar heb ik een zwak voor. Voor de medewerkers in tehuizen is het hard werken en op de bewoners heeft deze tijd veel impact’’, aldus Jevan Nanninga van HiTecs, een technisch detacheringsbureau.

Dertig kilo

En dus zijn flinke zakken chocolade-eitjes aangeschaft en in een mand gedaan, om deze vervolgens vrijdagmorgen af te leveren op de beide locaties. In totaal bijna dertig kilo: ,,Als je het doet moet je het ook goed doen. De mensen waren er heel blij mee’’, meldt Nanninga tevreden.

Overigens zijn de choco-eitjes zeker niet de enige verrassing deze dagen. Supporters van PEC Zwolle hebben vrijdag bijvoorbeeld bewoners van Frion en Philadelphia, alsmede van daklozenopvang De Herberg, op een chocolade paashaas getrakteerd.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle