Volledig scherm
Bij Isala in Zwolle kwamen 9 vuurwerkslachtoffers binnen. In Meppel bleef het bij 2 carbidgewonden. © Isala in Zwolle. © Frans Paalman

Kind met alcoholvergiftiging en negen vuurwerkslachtoffers naar Isala Zwolle

Een kind met een alcoholvergiftiging kwam vannacht binnen op de spoedeisende hulp van Isala in Zwolle. Volgens woordvoerder Astrid Nauta was het kind ‘niet ouder dan 14 jaar’. Met negen vuurwerkslachtoffers was de nacht volgens haar verder vergelijkbaar met andere jaren.

De cijfers van nieuwjaarsnacht: negen vuurwerkslachtoffers in Zwolle en twee carbidslachtoffers in het ziekenhuis in Meppel. In Zwolle kwamen daarnaast ook nog acht personen binnen met een alcoholvergiftiging, waaronder dus iemand jonger dan 15 jaar. ,,Specifieker mag ik in verband met de privacy niet zijn’’, legt Nauta uit.

Vuurwerkslachtoffers

Onder de vuurwerkslachtoffers is ook een persoon jonger dan 15 jaar. De acht andere zijn ouder. Twee personen kwamen rechtstreeks binnen bij de oogarts. Bij de overige slachtoffers gaat het volgens Nauta voornamelijk om brandwonden. ,,Aan nek, gezicht, handen, hoofd, armen, vingers.”

Carbidslachtoffers Meppel

In Meppel kwamen twee mensen, van wie een jonger dan 15 jaar, binnen met letsel door carbid. Zij hadden brandletsel aan handen en/of gezicht. Vuurwerkslachtoffers waren er niet bij de SEH in Meppel. 

‘Prettige sfeer’

De nacht verliep op beide locaties ‘relatief rustig’, vertelt Nauta. ,,Elk slachtoffer is er natuurlijk één te veel, maar er was geen agressie en we hebben niet hoeven opschalen. Erg fijn als onze collega’s in een goede sfeer de nacht door kunnen komen.”

Qua aantallen noemt Nauta de nacht vergelijkbaar met voorgaande jaren. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle