Volledig scherm
Ray Bergman van buurtboerderij De Ramshorst tussen zijn dieren. © Alex Mulder

Kinderboerderij De Ramshorst in Zwolle overstelpt met reacties: tientallen mensen willen wel een dier hebben

De eerste dieren zijn al weg, ‘ik heb goede hoop dat het goedkomt’, zegt Ray Bergman, beheerder van kinderboerderij De Ramshorst in Zwolle. Het bericht donderdag op de Stentor dat hij moet stoppen en een goed tehuis zoekt voor zijn dieren zorgde voor een storm aan reacties van mensen die een dier willen overnemen. 

,,Ik heb zelfs een soort van wachtlijst moeten maken, het groeit me een beetje boven het hoofd’’, zegt Bergman. Hij heeft naast zijn kinderboerderij gewoon werk en probeert nu zijn tijd te verdelen. ,,Gisteravond was ik pas om 8 uur thuis en pas tegen middernacht ben ik gestopt met mailtjes beantwoorden.’’

Maar Bergman klaagt niet. Het kost hem veel tijd een goed tehuis zoeken voor zijn dieren, maar ‘ik heb nu wel goede hoop dat het gaat lukken’. De beheerder wil zeker weten dat de ganzen, eenden, kippen, cavia’s, geiten, schapen en zelfs een pony op een plek terechtkomen ‘waar ze verder kunnen’, vertelt hij. ,,Er zijn ook mensen die ze wel willen opkopen, maar met het doel om ze met winst door te verkopen. Dat wil ik niet, ik wil dat ze een goede plek krijgen’.

Verzorgingshuis

De eerste dieren zijn al weg, vooral kleinvee als eenden, kippen en cavia’s zijn in trek. ,,De eerste zijn al weg, onder meer naar een kinderboerderij in Berkum.’’ Maar ook bijvoorbeeld verzorgingshuizen willen wel dieren, merkt Bergman. 

Het is organisatorisch een flinke klus, merkt hij. Alle reacties afhandelen, het kaf van het koren scheiden. Zeker weten dat je dieren een goede nieuwe plek krijgen. ,,Maar ik heb voor mezelf geen einddatum gesteld. Ik ga door tot alle dieren een goed onderkomen hebben. En zolang er dieren zijn, ben ik er voor de verzorging.’’ 

Zo is De Ramshorst ook in het paasweekend ‘gewoon’ open in de middag, tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Het bericht op de Facebook-pagina van de Stentor waar zich nog voortdurend mensen melden voor een dier van De Ramshorst. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle