Volledig scherm

Kinderen 'dragen' wijkproject Palestrinalaan

ZWOLLE - Oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking en tevens oud-Zwollenaar Bert Koenders heeft woensdagmiddag de schilderingen in de portieken van de vier Palestrinalaanflats officieel onthuld.

Hij deed dat samen met wijkwethouder Gerrit Piek door een oranje lint door te knippen dat door kinderen werd vastgehouden. Met de komst van Koenders werd het wijkproject 'Samen Gaan voor de Palestrinalaan' nog eens extra onder de aandacht gebracht. Het Zwolse project is het enige in het land dat tot het einde is doorgezet en een groot succes is geworden op het gebied van veiligheid, opruimen van vuil en sociale controle. Kinderen hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Ze schilderden niet alleen, maar deden ook enthousiast mee aan een actie tegen zwerfvuil.

De komst van Koenders vanmiddag was een onderdeel van de Zomercarrousel Holtenbroek, waarbij kinderen konden meedoen aan allerlei activiteiten.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle