Volledig scherm

Kinderen 'dragen' wijkproject Palestrinalaan

ZWOLLE - Oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking en tevens oud-Zwollenaar Bert Koenders heeft woensdagmiddag de schilderingen in de portieken van de vier Palestrinalaanflats officieel onthuld.

Hij deed dat samen met wijkwethouder Gerrit Piek door een oranje lint door te knippen dat door kinderen werd vastgehouden. Met de komst van Koenders werd het wijkproject 'Samen Gaan voor de Palestrinalaan' nog eens extra onder de aandacht gebracht. Het Zwolse project is het enige in het land dat tot het einde is doorgezet en een groot succes is geworden op het gebied van veiligheid, opruimen van vuil en sociale controle. Kinderen hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Ze schilderden niet alleen, maar deden ook enthousiast mee aan een actie tegen zwerfvuil.

De komst van Koenders vanmiddag was een onderdeel van de Zomercarrousel Holtenbroek, waarbij kinderen konden meedoen aan allerlei activiteiten.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle