Kinderen van De Marshof vergroenen de omgeving.
Volledig scherm
Kinderen van De Marshof vergroenen de omgeving. © Frans Paalman

Kinderen van De Marshof vergroenen omgeving nabij school in Zwolle

Weg met de klinkers, hier met die heesters! Kinderen van basisschool De Marshof in Zwolle hebben woensdagochtend hun wijk vergroend. Wel zo verstandig bij een veranderend klimaat.

De Zwolse wethouder William Dogger rukte woensdagochtend uit naar Zwolle-Zuid om met leerlingen van basisschool De Marshof aan de slag te gaan. Ze hebben een stuk straat nabij de kruising van de Schepenenlaan en de Roelinckmate onder handen genomen. Klinkers zijn vervangen door groene heesters en ze hebben een mengsel van wilde bloemen ingezaaid. Op die manier moeten er meer bijen, andere insecten en vogels aangetrokken worden.

De kinderen aan de slag in de wijk.
Volledig scherm
De kinderen aan de slag in de wijk. © Frans Paalman

Hitte temperen

‘Als gemeente spelen wij al langer in op het veranderende klimaat. Dat doen we bijvoorbeeld door in Zwolle meer ruimte te maken voor water en door te vergroenen. Zo houden we bij nieuwbouw rekening met bergruimte voor regenwater en werken we aan herinrichting van straten en pleinen. Meer groen in de buurt helpt om de hitte in de zomer te temperen’, laat Dogger weten.

Klinkers eruit, groen erin met dank aan Zwolse basisschoolkinderen.
Volledig scherm
Klinkers eruit, groen erin met dank aan Zwolse basisschoolkinderen. © Frans Paalman

Hij gebruikt deze actie om anderen te enthousiasmeren eveneens stenen en tegels in te ruilen voor groen. ‘Ook op andere plekken in Zwolle gaan we de komende tijd aan de slag om de openbare ruimte groener te maken.’

Basisschool De Marshof krijgt een groener schoolplein met meer natuurlijke materialen. Zo keert de zieke kastanjeboom, die hier vorig jaar gekapt moest worden, terug als speelobject op het schoolplein.

Aan de slag in Zwolle-Zuid.
Volledig scherm
Aan de slag in Zwolle-Zuid. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle