Kleding zonder prijskaartje: bij deze ‘vintage sale’ in Zwolle betaal je per kilo

videoShoppen, wegen en betalen naar gewicht. Kleding zonder prijskaartje, maar met een vaste prijs van 20 euro de kilo. Dat is het principe van de Vintage Kilo Sale, die zaterdag voor het eerst gehouden werd in Zwolle. Menig klant verliet de Buitensociëteit  dan ook met de tas goed vol.

Ze zijn er al sinds de opening om 12.00 uur, 'vintage vriendinnen' Hannelore Kuperus uit Zwolle en Maria Bronius uit Lemmer. ,,We zijn elkaar tegengekomen op een sale als dit en sindsdien vriendinnen", verklaren de dames. Een tas, verkrijgbaar bij binnenkomst, is al goed gevuld. Maria past een rode jas, model tot op de enkels, terwijl Hannelore een bak kleding omwoelt. Het loopt tegen een uur of twee en Maria vindt het zachtjesaan welletjes. 

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle