De ravage bij een Wibra-vestiging in Zwolle zaterdag, kort nadat een jongetje de scootmobiel van zijn oma door de glazen pui heeft gejaagd.
Volledig scherm
PREMIUM
De ravage bij een Wibra-vestiging in Zwolle zaterdag, kort nadat een jongetje de scootmobiel van zijn oma door de glazen pui heeft gejaagd. © Remco Regterschot

Kleinzoon jaagt oma’s scootmobiel door glazen pui van Wibra in Zwolle en wordt gestopt door omstanders

Een oma en haar kleinzoon hebben elkaar en een aantal omstanders in een winkelcentrum in Zwolle zaterdag de schrik van hun leven bezorgd. Terwijl oma even stond af te rekenen in de Wibra, kroop het ventje achter het stuur van haar scootmobiel waarna hij met een klap door de glazen pui het winkelcentrum inscheurde.

Zaterdag, 12.15 uur. Voor de Wibra-vestiging aan Klein Grachtje 10 in Zwolle ligt een berg glas. De rolluiken zijn half naar beneden, niemand mag de winkel in. Binnen staan de bedrijfsleider en een politieagent te praten met een zichtbaar aangeslagen man.

Een kind

Twee medewerkers van de Wibra, ook aangedaan, beginnen met het opruimen van het glas. Een krantenverkoper en een aantal passanten kijken zwijgzaam toe.

  1. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
    PREMIUM

    Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

    ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle