Volledig scherm
Eric van Leeuwen - vennoot van Veldhuis adviesgroep - bood samen met Greta Nieuwenbroek, vrijwilligster van Ronald Mcdonald in het Ziekenhuis een schilderij aan de zieke Ezrah aan om de ziekenhuiskamer waarin hij ligt op te fleuren. © Frans Paalman

Kleurrijke kunst fleurt kinderafdeling Isala op

Vanaf donderdag kunnen patiëntjes op de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum in Zwolle hun verpleegkamers opfleuren met een kleurrijk schilderij, dat zij zelf mogen uitkiezen. Met dank aan Bob Veldhuis. Zijn bedrijf Veldhuis Advies uit Heerde schenkt 56 schilderijen ter ere van hun 50-jarig jubileum.

Om het jubileum te vieren bedacht de organisatie een bijzonder project: het vervullen van kinderwensen. Vijftig om precies te zijn.

Lianne Booijink besloot namens het Ronald McDonaldhuis de wens in te dienen om de verpleegkamers op de kinderafdeling in het Zwolse Isala kindvriendelijk en kleurrijker te maken. ,,Het is al niet fijn om in het ziekenhuis te liggen en dan is je kamer ook nog eens saai’’, aldus Booijink. Haar wens is de vijftigste en daarmee de laatste wens die Bob Veldhuis en zijn medewerkers in vervulling hebben gebracht. Veldhuis ziet de vervulling ervan als een prachtige afsluiting van een jaar vol gedenkwaardige momenten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle