Het bedrijf Brouwer is van plan om een biomassacentrale te bouwen in Zwolle. Op de foto de centrale van het bedrijf in Balkbrug, waarmee energie wordt geleverd aan een fabriek van Campina.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf Brouwer is van plan om een biomassacentrale te bouwen in Zwolle. Op de foto de centrale van het bedrijf in Balkbrug, waarmee energie wordt geleverd aan een fabriek van Campina. © Brouwer Biomassa BV

Komst biomassacentrale in Zwolle stap dichterbij

Het plan voor een biomassacentrale op bedrijventerrein Voorst in Zwolle wordt concreet. Deze week is een eerste vergunningaanvraag ingediend om te mogen bouwen bij de Katwolderhaven, vlak naast de Voorsterbrug richting Westenholte en Stadshagen. In 2022 zou de centrale moeten draaien.

  1. Geleboekjesgekte bij de GGD: gevaccineerden komen massaal stempel halen in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Geleboek­jes­gek­te bij de GGD: gevacci­neer­den komen massaal stempel halen in Zwolle

    Is het een evenement? Er staan partytenten en statafels en er klinkt gitaarspel op het achterplein van de GGD IJsselland in Zwolle. Maar nee, het is ‘afstempelspreekuur’. Wie hongert naar een coronavaccinatiestempel in z’n gele boekje kan vanmiddag langskomen. En dat gebeurt massaal. Gestaag vormen zich rijen bij de vier partytenten waar alleen maar het geluid van stempels klinkt. En: ,,Prettige vakantie!”