Oud-Zwollenaar Ramon Stoppelenburg. Hij reisde met letmestayforaday.com de wereld rond. Nu is de website bestempeld als Digitaal Erfgoed.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-Zwollenaar Ramon Stoppelenburg. Hij reisde met letmestayforaday.com de wereld rond. Nu is de website bestempeld als Digitaal Erfgoed. © Ramon Stoppelenburg

Koninklijke Bibliotheek bestempelt website oud-Zwollenaar tot 'Digitaal Erfgoed'

Bedacht op de achterkant van een bierviltje in een kroeg in Zwolle, sinds vandaag bestempeld tot 'Digitaal Erfgoed' door de Koninklijke Bibliotheek (KB). De website letmestayforaday.com van de Zwolse oud-journalistiekstudent Ramon Stoppelenburg wordt voor altijd bewaard voor het nageslacht. 

De KB in Den Haag ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden en ze te behoeden voor verlies. Daarom archiveert de KB websites die als verzameling een 'representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet'.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle