Kookbeleid: aardappelen, vlees en groenten met Jan Nabers

VideoVan hoofd economische zaken bij de gemeente Zwolle tot lijsttrekker van het CDA bij de verkiezingen voor diezelfde gemeente. Deze ‘familyman’ vertelt erover tijdens het bereiden van aardappelen, vlees en groenten in deze vierde aflevering van Kookbeleid, koken met lijsttrekkers.

Geboren in Ommen, twee jaar in Israël gewoond en inmiddels al weer woonachtig 25 jaar in Zwolle-Zuid. Met vrouw (,,Die leerde ik in Israël kennen, ze komt gewoon uit Friesland trouwens”) en drie volwassen, maar nog steeds inwonende kinderen. ,,Ik krijg ze het huis niet uit”, zegt Nabers met een lach. Aardappelen, vlees en groenten gaan we maken. ,, Daar ben ik mee opgegroeid.” 

 1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
  PREMIUM
  video

  Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

  Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.
 2. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
  PREMIUM
  VIDEO

  Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

  Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle