Kookbeleid: Chaatsalade met Eefke Meijerink (PvdA)

VideoGek van de Indiase keuken is lijsttrekker Eefke Meijerink van de PvdA. Niet dat ze ooit in India is geweest (,,Het trok me nooit zo”). Desondanks sleept Meijerink een trommel vol kleine bakjes Indiase en Aziatisch kruiden én een kookboek mee naar de keuken van verslaggever Janske Mollen voor Kookbeleid, koken met lijsttrekkers.

Chaatsalade (spreek uit: tsjaat) wil ze graag maken (,,Toen ik dat bedacht scheen de zon”), met een ‘lovecake’ als toetje na. Die heeft ze vanwege de tijd thuis al gebakken. Het is tekenend voor Meijerink, die in mum van tijd mijn keuken overneemt. Even de papadums frituren, uit laten lekken op keukenrol, even de radijsjes wassen. Subtiel zet ik en passant de afzuigkap aan. ‘Dat vergeet ik thuis ook altijd’, grinnikt ze. ‘Dan doet mijn vriend het’. Maar 't komt vast goed. Je kunt aan de handelingen, volgorde van voorbereidingen en snelheid wel zien dat Meijerink vaker kookt. 

  1. Nierpatiënt Marie-Ceciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldigend

    Nierpa­tiënt Ma­rie-Ce­ciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldi­gend

    Toen Marie-Ceciel Lenselink (54) eenmaal de kans kreeg om iets te kunnen doen voor de Nierstichting twijfelde ze geen moment. Ze gaf zich op voor het programma Tour de Celeb, waar vier bekende Nederlanders een van de zwaarste Tour de France-etappe fietsen. De Zwolse nierpatiënte werd gekoppeld aan Erik Dijkstra, die op zijn beurt keihard moest strijden om de etappe te fietsen. En van strijden weet Lenselink alles.

In samenwerking met indebuurt Zwolle