Kookbeleid: Lekker snel en makkelijk met Jan Brink

VideoWethouder en D66-lijsttrekker in aanloop naar verkiezingen is Jan Brink momenteel. ,,Lastig”, is de combinatie soms. Vooral qua tijd. Dus komt hij met een snel recept naar Kookbeleid: koken met lijsttrekkers. Rijst met spitskool.

Het recept dat Brink vooraf stuurt is eigenlijk alleen een ingrediëntenoverzicht en brengt mij en collega’s vooraf in verwarring. Is het een roerbakschotel? Of toch een soort nasi? Maar wat doet dat rundergehakt en die zoete chilisaus dan in dat rijtje? ,,Wij noemen het rijst met spitskool”, zegt Brink (46), sinds 2009 woonachtig in Zwolle. En 'wij' is hij, zijn vrouw en twee kinderen. ,,Die vinden dit heel lekker.” Een bepalende factor voor veel ouders. ,,En het is heel snel en makkelijk voor doordeweeks of als we druk zijn.”

 1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
  PREMIUM
  video

  Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

  Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.
 2. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
  PREMIUM
  VIDEO

  Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

  Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle