Kookbeleid: Lekker snel en makkelijk met Jan Brink

VideoWethouder en D66-lijsttrekker in aanloop naar verkiezingen is Jan Brink momenteel. ,,Lastig”, is de combinatie soms. Vooral qua tijd. Dus komt hij met een snel recept naar Kookbeleid: koken met lijsttrekkers. Rijst met spitskool.

Het recept dat Brink vooraf stuurt is eigenlijk alleen een ingrediëntenoverzicht en brengt mij en collega’s vooraf in verwarring. Is het een roerbakschotel? Of toch een soort nasi? Maar wat doet dat rundergehakt en die zoete chilisaus dan in dat rijtje? ,,Wij noemen het rijst met spitskool”, zegt Brink (46), sinds 2009 woonachtig in Zwolle. En 'wij' is hij, zijn vrouw en twee kinderen. ,,Die vinden dit heel lekker.” Een bepalende factor voor veel ouders. ,,En het is heel snel en makkelijk voor doordeweeks of als we druk zijn.”

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle