Kookbeleid: Shakshuka met Sylvana Rikkert

Video‘Doodspannend’, vindt Sylvana Rikkert (32) het dat ze lijsttrekker is geworden van GroenLinks in Zwolle, zonder enige politieke ervaring. Waarom ze toch ‘ja’ zei, vertelt ze tijdens Kookbeleid, koken met lijsttrekkers. Shashuka wordt het. ,,Ik ben een luie kok.”

Zo groen als gras is ze. Sociaal psycholoog en antropologe Sylvana Rikkert (32) kwam ogenschijnlijk vanuit het niets en is meteen lijsttrekker voor GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle over twee weken. ,,Ik ben heel vereerd”, zegt Rikkert. ,,Maar natuurlijk vind ik het ook doodspannend. Want ik heb gewoon ‘ja’ gezegd’, maar ik weet ook niet precies waar ik aan begin.” 

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle