Kookboek Thuis van Jonnie en Thérèse Boer is hommage aan vrienden en familie

VideoDriesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije eet zelf thuis echt geen ganzenlever en meestersommelier Thérèse drinkt heus niet altijd champagne bij het avondeten. Juist omdat ze thuis eigenlijk steeds vaker 'gewoon' eten, moest dit boek er komen. Het blijkt een hommage aan vrienden, familie en de regio.

Diezelfde vrienden en familie (inclusief hun Librije-familie) werkten knetterhard mee aan dat boek, bleek woensdagmiddag. In een handig ingekorte boekpresentatie (,,We noemen even iedereen die we willen bedanken en overhandigen jullie straks in één keer allemaal een boek", lacht Thérèse) wordt Librije-sommelier Sabas Joosten geroemd om zijn wijnbijdragen, de Zwolse fotograaf Ron Greve bedankt voor de fotografie, de Zwolse vormgever Gijs Dragt vereerd voor het uiterlijk van het boek én de 'geweldige vondst' om de hoes van het boek als boekenlegger te laten gebruiken.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle