Krantenbezorgers lopen dubbele wijken, toch lukt het niet om overal op tijd de krant te bezorgen

VIDEO’s Ochtends een broodje smeren en een eitje tikken. Dan de gang naar de brievenbus om de ochtendkrant te pakken. Dikwijls ligt die er, maar het wordt steeds moeilijker om de krant overal op tijd te bezorgen. Dat ondervindt een aantal krantenabonnees dagelijks. Ook lezers van ‘de Stentor’. Er is kunst en vliegwerk nodig om de krant toch te bezorgen. Hoe gaat dat? 

18 reacties

 • J Bergsma

  4 maanden geleden
  Respect voor de bezorgers. Wij ontvangen de krant gemiddeld wekelijks 1,5 keer in het geheel niet. Over niet op tijd zal ik niet klagen. Ik heb er al vaak over gebeld maar dat heeft geen zin. Je hebt ook vaak geen zin om de computer weer aan te zetten om een melding te doen. Daar gebeurt verder toch helemaal niets mee. Had ik geweten dat ik elke dag benieuwd moet zijn of de krant er wel of niet is, dan was ik geen abonnee geworden.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  Jarenlang gaf ik de bezorger van NRC 10 euro als fooi met kerst, maar ik zei erbij: elke krant die ik niet krijg kost je 5 euro. In al die jaren 1 x niet gekregen.
 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  Krantenbezorger is een roeping en niet een vak. Respect voor alle bezorgers.
 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  Ondanks dat de krant niet altijd op tijd is (de bezorger heeft netjes uitgelegd waarom dat is) chapeau voor deze keihard werkende mensen en ook voor mijn bezorger. Maar klagen zit ons Nederlanders nu eenmaal in het bloed, blijkt ook hier maar weer.
 • F.A.J. Franke

  4 maanden geleden
  Ik heb ook gesoliciteerd als ik dan omreken wat je per uur netto verdiend,dat is veel te weinig, je moet een goede stevige fiets hebben en die ook stuk kan gaan,en naar regelmatig naar de fietsemaker moet. Je dan wel een kleine vergoeding voor de fiets.(weegt niet op tegen de kosten die je er aan hebt)je hebt of moet eerst een goede fiets kopen prijs tussen 350/ 800 euro. Een fietsenmaker rekent € 65.00 per uur. Mijn mening iedere kranten bezorgen moet het werk neer leggen.