Marita Thelen (met rood vest) in discussie met medebewoners uit de Kamperpoort tijdens de inloopavond over huisvesting van asielzoekers aan de Meeuwenlaan. Burgemeester Peter Snijders (rechts op de voorgrond) luistert mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Marita Thelen (met rood vest) in discussie met medebewoners uit de Kamperpoort tijdens de inloopavond over huisvesting van asielzoekers aan de Meeuwenlaan. Burgemeester Peter Snijders (rechts op de voorgrond) luistert mee. © Pedro Sluiter Foto

Kritiek op komst honderden asielzoekers naar deze wijk in Zwolle: 'Alles staat al vast’

met PollEen inloopavond over het huisvesten van kansrijke asielzoekers en statushouders in de Kamperpoort is gisteravond druk bezocht. Wijkbewoners konden er hun vragen kwijt en zich opgeven voor de klankbordgroep. Er klonk veel kritiek, maar er waren ook positieve geluiden. 

15 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ E van der Harg, Er voorbeelden hoe het zou kunnen . Denemarken,Canada en Australië zijn voorbeelden hoe het beter kan.
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  @Andre Eggerding; die oliestaten die je noemt zijn niet aantrekkelijk. Alleen al vanwege het feit dat het flink veel woestijngebied is plus dat er een stevige religieuze rem op staat. Ze vluchten met een droombeeld voor de ogen, maar weten niets van de harde realiteit alhier in Europa. Berooid, berooft en gedesillusioneerd zakken ze van de hoeven en weigeren terug te gaan... Hoe t verder moet..geen idee.
 • P. Kist

  1 maand geleden
  En zo maakt de gemeente het huidige asielbeleid weer mogelijk. Ter Apel is vol en een of meerdere gemeentes springen wel bij. Vervolgens wordt er niets gedaan aan de instroom. Ter Apel zit weer vol en hetzelfde gebeurd weer. Maak nou eens wetgeving om de instroom te beperken.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Kas Van Dam, vraag je eens af waarom al die vluchtelingen hier zomaar binnen lopen. Waarom nemen steenrijke oliestaten geen mensen op? Waarom hebben landen als Australië,Amerika en Canada beperkingen? Waarom komen ze naar het dichtstbevolkte land van de vrije wereld. Jij ziet niet dat het hier piept en kraakt en we hier met nog meer mensen nog moeilijker de milieudoelen kunnen halen.
 • Kas Van Dam

  1 maand geleden
  Nederland weer op z'n smalst in de reacties. Ik, ik, ik, ik. Bah!! Wat mij betreft zijn ze van harte welkom, zelfs al had dat kantoor bij mij in de achtertuin gestaan. Mensen zijn niet voor de lol vluchteling he. Een beetje begrip voor de medemens is velen vreemd. Blijkt weer. Soms schaam ik mij ervoor Nederlander te zijn.