Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Haersterveer tussen Zwolle en Hasselt zijn dinsdag de hele dag scènes opgenomen voor de film Kruimeltje 2, die begin volgend jaar in première gaat. © Frans Paalman

Kruimeltje zet Haersterveer bij Zwolle op stelten voor opnames nieuwe film

Denk de auto's in de verte en de ratelende kettingzaag weg en de omgeving van het Haersterveer kan prima doorgaan voor de jaren twintig van de vorige eeuw. Precies de reden dat de cast en crew van Kruimeltje 2 hier de hele dinsdag aan het filmen zijn. Welke rol het pontje in de film heeft, daar wil de productiemaatschappij natuurlijk helemaal niets over zeggen. ,,Het schijnen twee minuten te worden’’, zegt een van de Zwolse pontbazen lachend.

Fietsers worden vanuit beide richtingen tegengehouden tijdens de opnames. Vijf minuutjes, tien minuutjes - tussen de 'takes’ door vaart de pont gewoon heen en weer. Dat was voor de mensen van het Haersterveer ook een voorwaarde om mee te werken aan de opnames.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle