Bij het Haersterveer tussen Zwolle en Hasselt zijn dinsdag de hele dag scènes opgenomen voor de film Kruimeltje 2, die begin volgend jaar in première gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Haersterveer tussen Zwolle en Hasselt zijn dinsdag de hele dag scènes opgenomen voor de film Kruimeltje 2, die begin volgend jaar in première gaat. © Frans Paalman

Kruimeltje zet Haersterveer bij Zwolle op stelten voor opnames nieuwe film

Denk de auto's in de verte en de ratelende kettingzaag weg en de omgeving van het Haersterveer kan prima doorgaan voor de jaren twintig van de vorige eeuw. Precies de reden dat de cast en crew van Kruimeltje 2 hier de hele dinsdag aan het filmen zijn. Welke rol het pontje in de film heeft, daar wil de productiemaatschappij natuurlijk helemaal niets over zeggen. ,,Het schijnen twee minuten te worden’’, zegt een van de Zwolse pontbazen lachend.

Fietsers worden vanuit beide richtingen tegengehouden tijdens de opnames. Vijf minuutjes, tien minuutjes - tussen de 'takes’ door vaart de pont gewoon heen en weer. Dat was voor de mensen van het Haersterveer ook een voorwaarde om mee te werken aan de opnames.

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle